SRV Record maken en beheren

Bij elke Minecraft Server bieden wij de gratis service voor een subdomein met een SRV Record.

Wat doet een SRV record?
Zoals je misschien wel weet maakt elke Minecraft Server binnen een netwerk gebruik van een unieke port om problemen te voorkomen.
Standaard kan je een server banaderen door middel van de poort 25565, maar wanneer deze bezet is en je heb een andere server met bijvoorbeeld poort 25568 dan zullen alle spelers door middel van play.sdhd.nl:25568 naar de server toe moeten.

Wat is de oplossing?
Wanneer je een Minecraft Server bezoekt door midden van een domeinnaam dan word er een aanvraag gestuurd naar een DNS server waar deze server staat. Als de DNS server een SRV record heeft voor bijvoorbeeld play.sdhd.nl dan word er gekeken naar de poort die hier is opgegeven. Wanneer de DNS Server aangeeft dat de server op port 25568 draait dan zal er automatische :25568 ingevuld worden zonder dat de speler daar iets voor hoeft te doen.

Hoe kom ik aan een SRV record?
Wij bieden dit gratis aan door middel vaan een aanvraagformulier.
Je kan hier een aanvraag indienen voor een SRV record.

Hoe lang duurt het voor ik mijn SRV record heb?
Dit kan verschillen van 10 minuten tot 24 uur.
Let op! het kan ongeveer 24 uur duren voordat de wijzigingen merkbaar zijn in verband met de cache van je internetprovider.

• Email, SSL