Domeinnaam toevoegen of verwijderen

In dit artikel leggen wij uit hoe een Domeinnaam toegevoegd of verwijderd kan worden uit het Beheerders Paneel.

Domeinnaam toevoegen
Volg de volgende stappen om een domeinnaam toe te voegen aan uw Webhosting

1. Login op jouw beheerders paneel. (Dit kan panel.sdhd.nl of panel2.sdhd.nl zijn.)

2. Klik op het kopje "WEB".

3. Klik vervolgens op de Groene Plus ( + ) (waneer de muis boven de plus hangt komt de tekst "ADD WEB DOMAIN" tevoorschijn.)
   Open Afbeelding

4. Vul uw domeinnaam in zonder www.

5. Laat het IP Address staan zoals het is. (Dit kan anders zijn dat in het voorbeeld!)

6. Laat DNS Support aan staan om gebruik te maken van onze DNS Servers. (Zet deze optie uit als u uw eigen DNS servers wilt gebruiken.)
  Open Afbeelding

7. Klik op "Add"

Je domeinnaam is nu toegevoegd. Letop! Onze servers moeten de registratie nog wel voltooien!
DNS-wijzigingen worden binnen 10 minuten doorgevoerd. Let op! het kan ongeveer 24 uur duren voordat de wijzigingen merkbaar zijn in verband met de cache van je internetprovider.

Domeinnaam Verwijderen
Een domein naam verwijderen is zo eenvoudig al op de knop delete drukken.

1. Login op jouw beheerders paneel. (Dit kan panel.sdhd.nl of panel2.sdhd.nl zijn.)

2. Klik op het kopje "WEB".

Wanneer uw muis boven het domein hangt dat u wilt beheren komen er rechts opties tevoorschijn.
  Open Afbeelding

3. Kies de optie "DELETE".

4. Een popup komt tevoorschijn die om bevestiging van uw actie vraagt. Klik op "OK" om het domein te verwijderen of op "Cancel" om de actie af te breken.
  Open Afbeelding

Je domeinnaam is nu verwijderd. Het kan 10 minuten duuren voor de website ook daadwerkelijk offline is.
  • Email, SSL